Pasen, is meer dan alleen eieren kleuren of paasbrood eten.  En traditioneel op goede vrijdag naar  “The Passion 2020” zitten kijken.  De christelijke liturgie Pasen of Pascha,  is nauw verbonden met de uittocht uit Egypte, de ExodusBevrijding !! Verrijzenis, Opstanding. Hier schuilt ook de symboliek en het intens geloof dat we met z’n allen deze maatschappelijke (wereldse ) situatie waar we ons momenteel in bevinden ook zullen “ontstijgen”.

Normaliter zijn alle kindertjes van Rani’s Speelhuis bij deze bijzondere gebeurtenis betrokken. Dan schilder ik samen met ze o.a. de eieren. Of paasmandjes maken. Echter door het Coronavirus, met de bijkomende RIVM dringende richtlijnen en adviezen, heb ik dit jaar een aangepaste paas-opzet.  De kindertjes waren met hun ouders even langs geweest ( om de beurt ) om hun paaswerkjes in ontvangst te nemen. Het was ronduit geweldig mooi om ze weer te zien. Mijn kindertjes. Welliswaar op afstand ( anderhalve meter ).

De paaswerkjes waren mooi ingepakt en de kindertjes mochten het komen ophalen. Presentjes van de ouders heb ik dankbaar  in ontvangst mogen nemen.  Zie bijgaand enkele foto’s .

Pasen Aquarel april 2020
Paaswerk van Jack

Bijgaand enkele paasfoto’s…

.

paashaasjes 2020 II
De paasmandjes voor de kinderen