OP donderdag 14 april 2022 heb ik een paasbrunch gehouden met de kindertjes. Met extra lekkernijen. Paas knutselwerkjes van de kindertjes erbij.  Zie bijgaande foto’s.

paas-brunch-2022-2

Het is weer enige tijd geleden dat ik hier foto’s heb geplaatst. NU even een moment vrijgemaakt om weer wat foto’s hier te plaatsen. HET Paasontbijt 2022 heb ik weer samen met de kindertjes gehouden. En wat hebben ze gesmuld. Zie bijgaand pictures.

pasen ontbijt 2022 -2

pasen ontbijt 2022

pasen ontbijt 2022-3

 

Ondanks de Intelligente Vergrendeling (* versie 1 ) van onze samenleving, door het kabinet, naar aanleiding van het Coronavirus, heb ik toch een Paassfeer weten neer te zetten in Rani’s Speelhuis, voor de kinderen. Zie bijgaand enkele leuke paasfoto’s:

paashaas

paasei 2020

Lente 2020 is begonnen. Een lastige periode, velen met een dubbel gevoel, veroorzaakt door het Coronavirus, dat ons momenteel treft. De Nederlandse maatschappij in isolatie. Desalniettemin ben ik in de tuin kort bezig geweest, mijn planten te onderhouden. Zie bijgaand enkele foto’s.

Mij is door ouders te kennen gegeven, dat er leuke foto’s geplaatst worden op ranisspeelhuis.nl  van de lieve kinderen, maar geen één foto van mij, samen met de kinderen. Ik doe erg mijn best ( smoes: Ik bedien bijna altijd het fototoestel  )  om enkele hart-verwarmde kiekjes binnenkort te plaatsen op deze ” Foto Galerij “.  Zie bijgaand  alvast 1  foto.

30-okt 2019 JulaNieta

 

Het jaar 2020, jaar van de RAT.  Chinees nieuwjaar 25 januari .Lentefeest. Jaar van verandering. levens lessen die ook Rani’s Speelhuis meeneemt in haar organisatie. Samen met de kinderen maken we het nieuwe jaar vol met spelen, voorlezen, thema’s. Enkele foto’s wil ik jullie niet onthouden mbt het thema Winter. Zie bijgaand.

Winterthema 01-2020

Winterthema januari 2020
De apen en Kiki de beer zijn winterproef. Vette wintermutsen op. Klaar om de sneeuw in te duiken. De wanten liggen klaar.

Kerstvieren is volgens velen cultureel bepaald. Ook Rani’s Speelhuis vindt het leuk het licht, de viering gestalte te geven. Bijgaand een impressie van mij en de kinderen.

De kerststal 2019

Herfstweertje, we kennen dat allemaal, guur, frisjes en veel wind. En, veel regen. Binnenshuis hebben we het gezellig met ons Herfst thema. Bijgaand enkele leuke snap shots van de herfst in Rani’s Speelhuis.

 

Tussendoor vieren we ook feest en dan met name de vertrekkende Nova die 4 jaar geworden is in Juni 2019. Helaas moet ze Rani” Speelhuis verlaten, om naar de grote school te gaan. Wat zal ze gemist worden. Hier de lieve jarige.

Jarige Nova juni 2019
De lieve jarige Nova

DE hittegolf , week 29- 30 , hebben we hopelijk achter de rug. Veel waterdrinken en waterijsjes voor de kinderen. En natuurlijk de zwembadjes in de tuin. Onder de zonwering. Gedurende de vakantie periode is Rani’s Speelhuis gewoon open. De zaken gaan gewoon door. Zie bijgaand een impressie..

Tuin Rani 2019

zomer hippies Rani 2019
ook de poppen van Rani’s Speelhuis zijn hitte proef

 

Tuin zaklopen Rani 2019
Zaklopen in de tuin. Wat hebben we toch gelachen en genoten. :-))

Moederdag (* zondag 12 mei ) komt eraan, en dan mogen de kinderen van Rani’s Speelhuis weer lekker knutselen. Iets leuks bedenken en maken voor hun lieve mama’s.  De foto’s van enkele Moederdag-creaties worden hier spoedig op de foto galerij  geplaatst. Kinderboerderij was vorige week thema van de week. De kinderen vinden het heerlijk samen met de buggy naar de kinderboerderij te gaan. Al bij aankomst zetten ze grote ogen op. Een enkeling moest even wennen aan het gekakel en gebalk van de ezel en lichtelijk gedraaf van 2 dwergpaarden. * zie bijgaand enkele foto’s.

moederkloek met kids
Even samen met moederkloek uitrusten op de bank.

 

IMG-20190426-WA0015
De kuikens zijn net een week oud, en worden onder kunstmatige zonnebankjes geholpen in het groot en sterk worden. Mooi gezicht !

 

kinderboerderij mei 2019
De verschillende vogelgeluiden die hadden duidelijk invloed op de kids. Aandachtig, gebiologeerd stonden ze te kijken en te luisteren.

Vandaag 18 april  prachtig weer. Het zonnetje schijnt al dagen. Voor de kinderen uitermate prettig. Al 2 dagen genieten we van heerlijk tafelen. Een beetje dat paasgevoel.. Knus met z”n allen aan tafel. Zie bijgaande foto’s.

in de tuin
Lekker ravotten in de tuin. Ondanks de zon, toch de jasjes aan..

 

lente zon april 2019
Kijk ze eens ravotten.. Onze Malyah is nog even “de kat uit de boom kijken “.

 

paastafel
Het wordt straks smullen geblazen !!!

 

paastafel 3
Prachtig, moet je ze nou eens zitten eten en genieten. Af en toe een gemompel. Maar dat kwam meer omdat ze het heerlijk vonden :-))

Het nieuwe jaar 2019 heeft haar intrede gedaan en is niet ongemerkt Rani’s Speelhuis gepasseerd. Bijgaand enkele opnames betreffende de thema’s  Winter, Carnaval, Lente en Pasen, die we altijd samen met de kindertjes opzetten.

 

lente2019- III
Het paas-hoekje. Mooi gedecoreerd, met kippen, geschilderde eieren, de paashaas en alle paasdieren uit Rani’s boerderij.

 

Ook Rani’s Speelhuis heeft dit jaar Sinterklaas en Kerst gevierd. Bijgaand een kleine indruk, hoewel…. voor de kleintjes altijd maar weer “indrukwekkend “. We zijn bezig geweest met de boom aan het optuigen voor Kerst. De Kinderen vinden het prachtig…!!! SAMEN gewerkt met hun aan hun kerststukken.

1544902801635
HO HOH HOOOHHH….

========================================================================

De herfst heeft ook inmiddels haar intrede gedaan. Guur weer, buiig. Kaplaarzen staan klaar. Idem regenjassen. De bomen staan kaal langs de weg.  Een kleine indruk, bij Rani’s speelhuis.

Herfst september 2018 Rani'sSpeelhuis
Herfst thema, en weer samen met de kinderen bezig geweest aan het decor.

========================================================================

In de eerste week van juli 2018 zorgde de warmte  dat de kinderen buiten lekker konden spelen.  Hier is dankbaar gebruik van gemaakt. Even het lichaam afkoelen in het badje

zomer 2018

DSC00831

Een onderonsje, …. 1 -jarigen en bijna 4 jarigen. Prachtig gezicht..

=================================Juli 2018  =================================

Een snapshot betreffende de ” master bedroom ” van de kinderen.

DSC_0265

============================// ===========================================

Zo heeft een ieder zijn vakgebied, van babywagen monteur tot bouwkundig specialist !!  🙂  juni 2018

snapshot Rani's Speelhuis juni 2018

Voor Vaderdag 17-06-2018. Zie bijgaand * artistiek werkjes van Marjolein, Kymarin en Jula…

:))  Kijk, ik heb mijn eigen fiets !!

ranis speelhuis 12-06-2018

IMG00240-20130514-1406

 

Indrukken uit 2018, 2017, 2016  van Rani’s Speelhuis !!  Met de kinderen is het fijn knutselen met o.a. Kerstviering , Sinterklaas. Gedurende het hele jaar worden er thema’s bedacht en samen met de kinderen uitgewerkt.  Van tijd tot tijd zal ik meer foto’s plaatsen. 

 

Zie bijgaand Sinterklaas artistiek werkjes van de kinderen. Prachtig toch ?

 

DSCN0663
de Sint in aantocht. Oh…wat een spanning !!!