Vrijdag 20 maart is de lente begonnen……

Het jaar 2020 was net begonnen……
De mensen hadden een lange donkere winter achter de rug,
Februari was een hele onrustige maand geweest met veel stormen en veel regen
De natuur was onrustig, alsof ze de mensen iets wilde vertellen, alsof ze de mensen ergens voor wilde waarschuwen…En toen werd het Maart…

Het was Maart 2020…
De straten waren leeg, de meeste winkels waren gesloten, de meeste auto’s stonden langs de kant van de weg, de mensen kwamen bijna niet meer buiten en dat over de hele wereld, landen gingen op slot, de mensen konden niet geloven dat dit gebeurde, het was zo surrealistisch…Iedereen wist wat er aan de hand was

Lente roos 2020

Maar de lente wist het niet.
En de bloemen bleven bloeien.
En de zon scheen…De eerste mooie lentedag sinds lange tijd brak aan.
En de zwaluwen kwamen terug.
En de lucht was ineens strak helder blauw. Geen spoor van vliegtuigen te zien.
Het werd later donker en ’s ochtends kwam het licht vroeg door de ramen.

Het Coronavirus heeft de hele wereld zowat op slot gekregen. Het sociaal- maatschappelijk leven is deels stil komen te liggen. Onder anderen de kinderopvang in ons Nederland. Er zijn richtlijnen, dringende adviezen van de GGD en het RIVM hoe te handelen met betrekking tot het Coronavirus, waar ook Rani’s Speelhuis zich aan zal  houden. Het is een moeilijke bijzondere tijd waar we samen uit gaan moeten komen. We hebben altijd veerkracht, flexibiliteit getoond. Ook ( Rani’s Speelhuis staat ) ik sta in de “ready modus“, klaar om weer de draad op te pakken met de lieve kinderen,  waar we gebleven waren, ondertussen wachtend op het sein dat alles weer “veilig” is voor iedereen in dit land.

Lente 2020- I
Tulpen, om van te houden. De tuin ziet er weer prachtig uit.